fbpx

Tag Archives: apple

Privatësia, antitrusti dhe taksimi

Mina Andreeva, Ursula von der Leyen, Google, Apple, Facebook dhe Amazon dhe nga ato kineze si Baidu, Alibaba, Tencent

BE krijion fond 100 miliardë euro kundër Google, Apple, Facebook, Amazon, Alibaba Zyrtarët europianë kanë hartuar një dokument për krijimin e “Fondit Europian të së Ardhmes”, i cili do të investojë rreth 100 miliardë euro tek kompanitë europianë me potencial të lartë. BE ka hartuar këtë plan për krijimin e …

Lexo më shumë

Franca padit Apple dhe Google

apple, google

Franca fillon një tjetër betejë kundër kolosëve të internetit Google dhe Apple, njoftoi ministri i Ekonomisë, Bruno Le Maire për radion RTL. ”Ne do të ngremë padi kundër Google dhe Apple për praktika tregtare abuzive, në Gjykatën Tregtare të Parisit”, deklaroi Le Maire. Në këtë padi do të përmenden kushtet …

Lexo më shumë

Zbulohet kodi sekret i Apple!

apple

Zbulohet kodi sekret i Apple! Nga ekspertët është cilësuar si rrjedhja më e bujshme në histori e informacionit. Një përdorues, i cili ka mbetur anonim, ka arritur të zbulojë së fundmi një komponent kyç të kodit burimor të iOS në GitHub. Tashmë Apple e ka tërhequr kodin, por jo përpara …

Lexo më shumë

Apple vjen me risi të reja

Vërsionin i fundit softverikë nga kompania Apple me numër 11.2.5, ka paralajmëruar për risin e radhes. Tani, përdoruesit e iPhone dhe iPad mund të kërkojnë nga Siri të lexojë lajmet e dites, ku si parazgjedhje univerzale është “The Washington Post”. Ndërsa opsione të tjera janë Fox News, NPR, CNN. Lajmi …

Lexo më shumë