fbpx

Tag Archives: Ajnshtajni

Biseda mes Ajnshtajnit dhe Tagora-së

ajnshtajni dhe tagora

Më 14 korrik 1930, Albert Ajnshtajn mirëpriti në shtëpinë e tij në periferi të Berlinit, filozofin indian, muzikantin dhe laureatin e çmimit “Nobel”, Rabindranat Tagora. Ata patën një nga bisedat më stimuluese, më intelektuale dhe më dobiprurëse në histori, duke eksploruar lidhjen shumëvjeçare mes shkencës dhe fesë. Ky është një …

Lexo më shumë

Çka tha Ajnshtajni për luftën, armët bërthamore, muzikën, Amerikën e fenë

letra e ajnshtajnit

Përveç gjenialitetit të tij në shkencë, Albert Ajnshtajni njihet edhe si një njeri që ka lënë edhe shumë thënie rreth çështjeve të ndryshme, duke përfshirë luftën, armët bërthamore, politikën, muzikën dhe fenë. Më poshtë ua sjellim disa nga këto: Lufta “Bashkëpunimi duhet të jetë fakti qendror në të gjitha konsideratat …

Lexo më shumë