fbpx

Tag Archives: 2016 Kosova

Kosova 2016 nga perspektiva e DW-së

Shumica e gjermanëve jetojnë mirë, por vështrimi drejt botës në fund të vitit sjell shqetësime të mëdha. Edhe 2016-a ishte një annus horribilis, një vit i tmerrshëm. Në botë është prishur rregulli: në Lindjen e Afërt kanë shpërthyer luftra të tmerrshme – në Siri, në Jemen, në Libi, fshehurazi në …

Lexo më shumë

2016 – vit i zymtë për BE-në

bruksel, be

BE-ja përballë një “poli”-krize: refugjatët, Brexit-i, borxhet, terrorizmi dhe Turqia. Një retrospektivë. Pas samitit të fundit të BE-së në dhjetor, kancelarja gjermane Angela Merkel nxori këtë bilanc: “Për vitin 2016 mund të themi se ky ishte për ne, për Bashkimin Evropian një vit shumë prekës. Sërish një vit shumë prekës …

Lexo më shumë