Ballina / KURIOZITETE / Svart , hoteli në Arktik që i ngjet një anije kozmike
anije kozmike

Svart , hoteli në Arktik që i ngjet një anije kozmike

Svart është një shtëpizë e re që do të ndërtohet në Rrethin Arktik, projektuar nga Snohetta.

Është absolutisht e ëmbël  dhe jo vetëm për shkak të vendndodhjes.

Svart është projektuar të jetë ekologjikisht miqësore, duke prodhuar të gjithë energjinë e vet dhe duke përdorur 85% më pak energji në vit në krahasim me një hotel mesatar modern.

Kjo falë një çatie të mbuluar me panele diellore, me çdo pëllëmbë të hotelit të vendosur në mënyrë strategjike për të përdorur më mirë energjinë e diellit gjatë gjithë ditës dhe stinëve, si dhe përdorimin e puseve gjeotermale për të ngrohur ndërtesën.

Të gjitha këto do të bëhen nga materiale të riciklueshme ose natyrore, kështu që faktori eko-miqësor shtrihet në brendësi.

Ajo do të ulet në këmbët e akullnajës Svartisen në veri të Norvegjisë, duke ofruar pikëpamje të pabesueshme dhe duke siguruar që hoteli të ketë ndikim minimal në bukurinë natyrore të zonës.

Duket si një anije kozmike, e cila është e ftohtë.

Svart do të ketë një trup rrethor që shtrihet në bregun në këmbët e malit Almlifjellet dhe në fiordin Holandsfjorden, duke ofruar një pamje panoramike të akullnajës përreth.

Është frymëzuar nga forma e fiskehjellit, një strukturë prej druri e përdorur në rajon për tharjen e peshkut, një shtëpi sezonale e përdorur nga peshkatarët.

Ky frymëzim përkthehet në polet rezistente ndaj motit të hotelit që ulen nën sipërfaqen e fiordit dhe ofrojnë një shëtitje druri për vizitorët, oranews.

Vizitorët do të jenë në gjendje të hyjnë në hotel vetëm me anije, e cila ka plan për të futur një anije të energjisë neutrale vetëm për transport në hotel.

“Ndërtimi në një mjedis kaq të çmuar vjen me disa obligime të qarta në aspektin e ruajtjes së bukurisë natyrore dhe faunës dhe florës së vendit,” shpjegon bashkë-themeluesi i Snohetës Kjetil Traedal Thorsen.

“Ishte e rëndësishme për ne të krijonim një ndërtesë të qëndrueshme që do të linte një gjurmë minimale mjedisore në këtë natyrë të bukur veriore”.

@Fluidi

Provo po ashtu

magnum prototypes infoglobi

Po. Këto vetura janë të vërteta

Shumëkush do të ngelë gojëhapur kur të shoh se çfarë paisjesh transportuese apo “vetura” moderne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.