fbpx
Suedia shkollat

Suedia mbyll shkollat islame

Suedia do të mbyllë shkollat të cilat nuk mbështesin barazinë gjinore. Kështu ka bërë të ditur ministri i Arsimit në Suedi, Gustav Fridolin.

Ai ka bërë me dije se me këtë vendim do të preken kryesisht shkollat religjioze duke shtuar se nuk mund të vazhdojnë të punojnë ato shkolla të cilat nuk respektojnë ‘vlerat fondamentale’ të shtetit.

“Ata që nuk mbështesin vlerat fondamentale rreth barazisë dhe të drejtave të njeriut do të ndalohen të kryejnë veprimtarinë e tyre në Suedi”, ka bërë me dije ministri i Arsimit suedez.

Sipas medieve atje, me këtë vendim më së shumti do të preken shkollat myslimane.
Suedia ka rreth 60 shkolla fetare, shumica nga to janë të krishtera, 11 prej tyre janë islamike dhe disa të tjera janë shkolla të përkatësive tjera fetare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.