Studimi: Tensioni duhet të matet në të dy duart

Matja e tensionit të gjakut duhet bërë në të dy duart e pacientëve. Ky është përfundimi në të cilin ka ardhur  Universiteti Exeterdo.

Sipas këtij tensioni studimi tensioni në dy duart do duhej të ishte procedurë e zakonshme, për shkak se dallimet në mes të dy duarve mund të zbulojnë edhe probleme shëndetësore.

Studimet kanë zbuluar që dallimet e mëdha në tensionin e gjakut mund të jenë shenjë për rrezik më të lartë nga sëmundjet kardiovaskulare dhe nga vdekja.

Christopher Clark nga Universiteti Exeter ka konfirmuar se dallimi në shtypjen sistolike prej 10 mm të shkallës së mërkurit mes të dy duarve mund të jetë shenjë e ekzistimit të rrezikut më të lartë nga paraqitja e sëmundjeve periferike vaskulare pa simptoma, sëmundjeve të arterieve periferike, të cilat sjellin deri te problemet e furnizimit të këmbëve me gjak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.