bannon

Steve Bannon përgëzon kriptovalutat

Steve Bannon, ish-shefi strateg i Presidentit të SHBA, Donald Trump, tha se kriptovaluta mund të jenë një pasuri për lëvizjen anti-krijuese evropiane në një ngjarje të sponsorizuar nga gazeta zvicerane Die Weltwoche më 6 mars.

Në leksionin e tij në Zyrih, Bannon deklaroi se kriptovalutat dhe Blockchain do të “fuqizojnë lëvizjen [populiste], do të fuqizojnë kompanitë, dhe do të fuqizojnë qeveritë që të largohen nga bankat qendrore.

Me kriptovaluta “Ne marrim kontrollin e bankave qendrore. Kjo do të na japë përsëri fuqinë.” Bannon sheh përdorim të gjerë dhe integrim të kriptovalutave dhe Blockchain si mjet për emancipim nga forcat themeluese që kanë krijuar “një robëri të re”.

Bannon akuzoi qeveritë, bankat qendrore dhe kompanitë e teknologjisë për heqjen e të drejtave dhe identiteteve të njerëzve të zakonshëm dhe përdorimin e tyre për qëllimet e tyre.

Bannon po udhëton në Evropë në një turne folës pas fitoreve të krahut të djathtë në zgjedhjet e fundit italiane. Në ligjëratë, Bannon flet gjerësisht për mënyrën se si kriptovalutat dhe Blockchain mund të jenë instrumente të lëvizjes së nacionalizmit të drejtë.

Më parë për të punuar në administratën Trump, Bannon ishte një anëtar themelues në bordin e Breitbart News, i cili u bë i njohur si një zë i lëvizjes alt-djathtas në SHBA. Bannon ishte këshilltar i Presidentit Trump si dhe anëtar i Këshillit të Sigurisë Kombëtare para se të largohej nga Shtëpia e Bardhë në gusht 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.