Ballina / SPORT (page 5)

SPORT

Kush i propozoi rrathët olimpikë?

Kush i propozoi rrathët olimpikë

Simboli Olimpik modern me pesë rrathët me ngjyra të ndryshme ashtu sikurse edhe flamuri olimpik u propozua nga Pjer de Kubertin në vitin 1914. Pesë rrathët e ndërthurur përfaqësojnë pesë kontinentet e jetuar nga njerëzit në rruzullin tokësor (kontinenti Amerikan konsiderohet si një i vetëm). Ndërthurrja e rrathëve është shenjë …

Lexo më shumë

Këshilli i Evropës dhe UEFA nënshkruajnë memorandum mirëkuptimi

uefa

Këshilli i Evropës dhe organizmi përgjegjës për futbollin në kontinent, UEFA nënshkruan sot një memorandum mirëkuptimi të fokusuar në katër zona kryesore të bashkëpunimit. Dy palët pranuan të punojnë së bashku në të drejtat e njeriut, integritin dhe qeverisjen në sport, mbrojtën dhe ruajtjen në ndeshjet e futbollit dhe bashkëpunim …

Lexo më shumë