fbpx

Sot mbahet Kryesia e Kuvendit. Ky është rendi i ditës

Kryesia e Kuvendit të Kosovës, pas pushimit disa javor, do t’i kthehet të hënën punës në kuadër të sesionit vjeshtor.

Në rendin e ditës të mbledhjes, e cila fillon në ora 14.00, do të jenë pikat e papërfunduara nga seancat plenare të 13, 14, 23 korrikut dhe 7 gushtit – votimi i propozim-rezolutës lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19 të propozuar nga GP i LVV-së, si dhe votimi i rekomandimeve lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19, të propozuar nga GP i PDK-së.

Në rend dite është edhe pika e papërfunduar nga seanca plenare e 23, 24 korrikut dhe 7 gushtit – votimi i propozim-rezolutës nga debati parlamentar për situatën financiare të Telekomit të Kosovës, pas lejimit të përmbarimit të vendimit përfundimtar OEN të Gjykatës Ndërkombëtare të Arbitrazhit pranë Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë në Paris, të propozuar nga GP i LVV-së.

Po ashtu, në rend dite janë pikat e papërfunduara nga seanca plenare e 7, 13 dhe 14 gushtit – votimi në parim i Projektligjit për Mbrojtjen e Vlerave të Luftës së UÇK-së, si dhe pika e papërfunduar nga seanca e 14 gushtit – votimi në parim i Projektligjit për rimëkëmbjen ekonomike – COVID-19.

Pika e gjashtë ka të bëjë me përgatitjet për seancën e re plenare:

-deklarimet jashtë rendit të ditës, pyetjet parlamentare.

-interpelanca e ministrit të Arsimit dhe Shkencës, Ramë Likaj, sipas kërkesës së nënkryetares së Kuvendit, Arberie Nagavci, e nënshkruar edhe nga 7 deputetë tjerë nga Grupi Parlamentar i Lëvizjes Vetëvendosje, në lidhje me përgatitjet për fillimin e vitit shkollor në kushte të pandemisë COVID-19 në Kosovë.

-interpelanca e ministrit të Punëve të Brendshme dhe Administratë Publike, Agim Veliu, sipas kërkesës së deputetes Fatmire Mullhaxha-Kollçaku, e nënshkruar edhe nga 9 deputetë tjerë nga Grupi Parlamentar i Lëvizjes Vetëvendosje, në lidhje me hyrjen dhe patrullimin e pjesëtarëve të uniformuar të Serbisë në territorin e Kosovës, në Karaçevë të Kamenicës.

-shqyrtimi i parë i Projektligjit për masat e përkohshme për ta lehtësuar efektin e pandemisë COVID-19.

-shqyrtimi i parë i Projektligjit për plotësimin dhe ndryshimin e Ligjit për menaxhimin e financave publike dhe përgjegjësitë, i plotësuar dhe i ndryshuar me Ligjin nr. 03/L-221, Ligjin nr. 04/L-116, Ligjin 04/L-194, Ligjin 05/L-063, dhe Ligjin 05/L-007.

-shqyrtimi i rekomandimeve të Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike në lidhje me Raportin e Auditimit të pasqyrave vjetore financiare të MKRS-së për 2019.

-zgjedhja e dy anëtarëve jo ekzekutivë të Bordit të BQK-së, zgjedhja e gjashtë anëtarëve të Këshillit të Kosovës për Trashëgimi Kulturore.

-propozimi i GP të PDK-së për zëvendësimin e anëtarëve në Komisionin hetimor parlamentar në lidhje me menaxhimin e pandemisë nga ana e Qeverisë së Kosovës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.