Ballina / KRYESORE / Sot fillon Festivali i Filmit në Cannes

Sot fillon Festivali i Filmit në Cannes

Sot fillon edicioni i 68 i Festivalit të Filmit në Cannes të Franvs, Festival ky që do të zgjatë deri më 24 maj.

Për Palmën e Artë janë në garë 19 filma.

Festivalin do ta hap filmi i regjisores Emanijel Berko “La Tete Haute”, me rolin kryesor të aktores Ketrin Denev.

Në mesin e filmave që do të garojnë për çmimin Palma e Artë janë edhe filmat: “Mountains May Depart”, “Youth”, “The Sea of Trees” .

Në këtë festival do të ketë filma të tjerë në kategori të ndryshme.

Festivali është paraparë të mbyllet edhe me filmin dokumentar “Le feu et la glace”.

Provo po ashtu

gjuha shqipe

A gabojmë kur huazojmë fjalë të huaja në gjuhën shqipe?

Çallaveshan, mushtëkohem, vjerdh dhe kjomë, janë vetëm disa prej fjalëve të gjuhës shqipe që janë …