asteroidi
Ilustrim

Sonte një asteroid kalon mes Tokës dhe Hënës

Një asteroid do të fluturojë mes Tokës dhe Hënës sonte, vetëm disa ditë pasi u zbulua.

Asteroidi i quajtur 2017 BS32 – guri i hapësirës mendohet të jetë diku mes 11 dhe 25 metra.

Ai do të kalojë pranë Tokës sonte rreth orës 21:20 me kohën tonë, duke u afruar dy herë më shumë pranë Tokës sesa Hëna.

Distanca e tij më e afërt do të jetë 160,000km. Ai aktualisht është duke udhëtuar me një shpejtësi prej 11.56km/s.

Asteroidi ishte vërejtur për herë të parë më 30 janar, thuhet sipas NASA-s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.