fbpx
numri 7

A sjellë vërtetë fat numri shtatë

Nëse rastësisht iu ndal dikush dhe iu pyet cilin numër do ta zgjidhni ndërmjet 1 dhe 10, sigurisht do ta zgjidhni numrin shtatë. Kjo përzgjedhje vije me arsyetimin se numri shtatë është numri më i preferuari në botë.

Por, a e dini pse pikërisht ky numër konsiderohet me fat dhe jo ndonjë tjetër, cila është arsyeja? Si çdo gjë tjetër edhe simbolika e numrit shtatë ka një histori të veçantë.

Njerëzit numrin 7 e konsiderojnë si numër i fatit duke e lidhur me atë se java ka shtatë ditë, ekzistojnë shtatë ngjyra të ylberit, janë shtatë nota muzikore, shtatë dete, shtatë kontinente, në natyrë ekzistojnë shtatë mrekullitë e botës, Shekspiri ka përshkruar shtatë moshat e njeriut, madje edhe kodi i James Bondit ishte 007.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.