fbpx
Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general of the World Health Organization (WHO)

Sipas OBSH-së, bota rrezikohet nga një virus i ri HIV

Po priten valë të tjera të pandemisë. Organizata Botërore e Shëndetësisë e ka ndezur alarmin për një tjetër virus të ri HIV.

Virusi i ri, HIV, sipas OBSH-së, po merr përmasa të frikshme dhe nuk po mund të kapet me kohë.

“Virusi HIV po rrezikon të përhapet më shumë së kurrë”, thuhet në komunikatë, duke theksuar se evidentimi i tij në një moment të mëvonshëm mund të mos jetë i kontrollueshëm dhe sa më vonë të zbulohet aq më shumë rrezikohet që personat që e kanë ta përhapin atë.

“Kjo është një shenjë që strategjitë e testimit në rajon, nuk po funksionojnë si duhet për të diagnostikuar herët HIV-in”, thuhet në komunikatën e OBSH-së.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.