Tanker

“Sinochem” eksporton benzinë duke përdorur teknologjinë Blockchain

Sinochem Group, energjia kryesore e Kinës, kimikatet, bujqësia, pasuria e patundshme dhe ofruesi i financave, ka përfunduar me sukses dërgimin e benzinës duke përdorur teknologjinë blockchain.

Reuters raportoi se një nga 300 filialet e saj, Sinochem Energy Technology Co. Ltd., ishte përgjegjës për eksportimin e produktit nga qyteti i Kinës, Quanzhou, në Singapor.

Ndërsa detajet e procesit nuk u zbuluan, thuhet se kjo ishte “hera e parë që aplikacionet blockchain janë aplikuar për të gjithë pjesëmarrësit kyç në procesin e tregtimit të mallrave.” Megjithatë, kompania pretendon se kjo nuk është dërgesa e parë me blockchain, në vend të kësaj, njëri u krye në dhjetor 2017 për importimin e naftës së papërpunuar nga Lindja e Mesme. Sinochem pastaj ka postuar një njoftim në faqen e saj të internetit duke shpjeguar se si faturën dixhitale të ngarkesave dhe kontratat e zgjuar mund të kurseni 20% -30% shpenzimet financiare.
Standardizimi dhe platformizimi i teknologjisë blockchain do të mundësojnë tregtinë në industrinë petrokimike të Kinës në të ardhmen do të ndihmojë në përmirësimin e transparencës së biznesit të transaksionit në industrinë petrokimike të Kinës dhe të rrisë nivelin e përgjithshëm të menaxhimit të rrezikut të industrisë.

Kina është bërë importuesi kryesor i naftës së papërpunuar në muajt e fundit. Vendi po eksporton gjithashtu një sasi të madhe të produkteve të naftës në vende të ndryshme. Pra, zbatimi i një metode me kosto efektive për dërgesat e ardhshme do të përfitojë Kina në një afat të gjatë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.