Ballina / PSIKOLOGJI / Simptomat më pak të njohura të depresionit
depresioni

Simptomat më pak të njohura të depresionit

Njëra nga arsyet pse njerëzit në depresion nuk kërkojnë ndihmë është sepse ata më nuk e kanë ndjesinë apo nevojën e kujdesit ndaj vetes.

Mirëpo, një arsye tjetër po aq e zakonshme është edhe fakti se disa prej shenjave të depresionit njihen vështirë. Shumica e njerëzve e lidhin depresionin me mërzi, apo plogështi, por depresioni shfaqet edhe në mënyra të tjera më pak të njohura, siç është dhimbja e kokës apo e shpinës.

Më poshtë dy shenja të depresionit ndaj të cilave duhet të tregoheni të kujdesshëm.

Dhimbje të pashpjeguara

Dhimbje të kokës, dhimbje të muskujve apo dhimbje të shpinës- në pamje të parë nuk duken të lidhura me depresionin. Mirëpo, këto shenja janë shumë të zakonshme për depresion sepse depresioni zmadhon përceptimin e dhimbjeve.

Gjumi i tepruar

Gjumi i një niveli më të lartë se që kërkohet është një nga shenjat tinëzare të depresionit. Njerëzit që vuajnë nga depresioni, edhe pse bëjnë shumë gjumë, kanë mungesë të energjisë dhe duken të lodhur. Nevoja për gjum të tepruar lind nga jo baraspesha e kimikateve në tru, apo thjesht nga mos interesimi për aktivitete të tjera.

Provo po ashtu

Provojeni: Përsosja në bazë të autosugjestionit optimist

Dhjetë këshilla të psikologut të famshëm, të cilat do t’ua do t’ua ndryshojnë jetën Provoni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.