Si të ziejmë brokolin në mënyrë të përsosur

Mësoni si të zieni brokolin në mënyrë të përsosur dhe brenda pak minutash.

Mbushni gjysmën e tiganit me ujë dhe shtoni një majë luge me krip. Kjo ndihmon për të zbutur brokolin dhe për të mbajtur ngjyrën e gjelbër të ndritshme. Pritni të ngrohet uji.

Ndërkohë përgatisni brokolin. Brokoli duhet të prehet në copëza mesatare, pak a shumë të njejta,  në mënyrë që ai të zihet njëtrajtshëm.Pritini një kokë brokoli në floreza të mesme. Ruani kërcellin e brokolit, është i shkëlqyeshëm për patatet e skuqura.

Vendosni lulet në një kullesë dhe pastrojeni me ujë, mundësisht me ujë të rrjedhshëm nga kroni , për të hequr çdo papastërti.

Pastaj, butësisht hidheni në tigan me ujë të valë. Mbuloni tiganin me kapak dhe gatuajeni për 3-5 minuta.

Testoni pas 3 minutash duke futur një thikë në një çift të floreve. Ajo të jetë e butë në mënyrë që thika të shkojë në brokoli lehtësisht, por jo e butë vetëm sa për tu kërrusur.

Derdhni me kujdes fletët përsëri në kullesën e pastruar dhe mbane mbi lavaman për ta kulluar.

Lërini brokolin në kullesë të ziejë për një minutë tjetër në avull, para se të shërbeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.