Ballina / LIFESTYLE / Si të zgjoheni herët në mëngjes
ora

Si të zgjoheni herët në mëngjes

Zgjimi herët në mëngjes është një sfidë për shumicën e njerëzve. Mirëpo, nëse arrini që të mësoheni me zgjimin herët, atëherë ky pa dyshim që është një hap drejt sukseseve më të mëdha për ju.

Më poshtë dy këshilla si të zgjoheni herët, por edhe të ndjeheni mirë.

Kujdesuni për dritën natyrale

Rregulloni dritaren tuaj në atë mënyrë që kur të zbardhë dita, dielli të hyjë në dhomë në mëngjes, dhe kështu do të zgjoheni në mënyrë më natyrale. Drita do ta stimulojë trupin tuaj për tu liruar nga hormoni i gjumit-melatonina, dhe do të jeni më të gatshëm të përgatiteni për ditën tuaj.

Bëni gjumë të mirë

Gjumi i mirë, kualitativ, do të ju ndihmojë të ndjeheni të freskuar dhe me energji. Provoni që të largoheni nga çdo zhurmë, apo dritë, sigurohuni që shtrati të jetë i rehatshëm, as shumë i nxehtë as shumë i ftohtë.

Shmangni përdorimin e kafeinës dhe alkoolit në orët e vona të mbrëmjës.

Provo po ashtu

Përfitimet nga fiku

Fiku është një prej frutave të shijshme të sezonit veror, por ka edhe shumë vlera …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.