fbpx
bota, toka

Si do të duket Bota pas 30 viteve (Video)

Si do të duket Bota pas 30 viteve. Robotika, inteligjenca artificiale dhe makinat e tyre janë duke lëvizur tashmë ndryshimin e botës, dhe në të ardhmen dhe siguron menaxhimin e objekteve me mendimin dhe makinat e zgjuara.

Parashikimi i të ardhmes është një sfidë e madhe, por kur është fjala për përparimet në teknologjinë dhe inovacionin, ekspertë nga DARPA, agjencia për kërkimin e avancuar, mund të përshkruajë më të mirën në botë se si do të duket si në 30 vjet.

DARPA është një agjenci e Pentagonit e cila është kredituar me shumë inovacione në robotikë, internet, navigacion. Drones dhe makina vetë nuk do të lëvizë, do të jetë një dukuri e përditshme. Por, këto janë gjëra që ne shohim sot. Agjencia ka imagjinuar një botë në të cilën ne mendimet për të kontrolluar lëvizjen.

Ata thonë se ne do të jemi në gjendje për të ndërtuar shtëpi dhe ndërtesa të cilat janë tepër të forta dhe në të njëjtën kohë jashtëzakonisht të lehta. Do të vijë koha kur ne do të jemi në gjendje të bisedojmë me makina ose për të shtypni një buton dhe mekanizmin për të përfunduar gjithçka, dhe aeroplanëve ndoshta nuk do ju duhet asnjë pilot.

Më shumë detaje ju lutem shihni videon e mëposhtme:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!