Ballina / Shëndet & Fitnes / Si ta trajtojmë alergjinë e syve
sytë

Si ta trajtojmë alergjinë e syve

Alergjitë e syve zakonisht quhen pezmatim alergjik.

Më të shpeshta janë alergjitë sezonale dhe alergjitë akute konjunktivit.

Këto lloj alergjish shkaktojnë reagime imunologjike. Thënë thjesht, nëse jeni alergjik ndaj ndonjë gjëje dhe vini në kontakt me të, do të krijohet reaksion alergjik me simptoma siç janë kruajtja ose teshtima.

Alergjitë që prekin sytë po ashti ndikojnë edhe në hundë.

Alergjitë më të shpeshta janë poleni, bari, pluhuri dhe qimet e maces ose qenit.

Mbani sytë të pastër. Lani fytyrën dhe sytë sa më shpesh me ujë të vakët. Nëse kapilarët e syve janë skuqur atëherë preferohet t’i lani sytë me ujë të ftohtë.

Nëse kapakët e syve janë të enjtur, lagni pambukun me çaj të vakët kamomile dhe vendosni mbi kapakë të syrit për nja dhjetë minuta./infoglobi

@Fluidi

Provo po ashtu

testi i gjakut

Analiza e gjakut – shpresë për zbulimin e parasimptomatik të kancerit

Kërkime të reja shkencore duken premtuese për të dalluar disa lloje kanceri me analiza gjaku, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.