Ballina / Shëndet & Fitnes / Si ta mënjanojmë dhimbjen e qafës dhe të kurrizit
dhimbja ne qafe dhe kurriz

Si ta mënjanojmë dhimbjen e qafës dhe të kurrizit

Dhimbja e qafës dhe ajo e shpinës janë të zakonshme te të gjithë njerëzit në mbarë botën. Ka shumë faktorë që shkaktojnë këto dy dhimbje, të cilët lidhen kryesisht me dhimbjen e muskujve, rruazat e dobëta ose nga ndonjë lëndim.

Mosha, ngarkesat e rënda, pagjumësia, leximi në krevat janë poashtu faktorë të tjerë ndikues.

Është shumë e vështirë të diagnostikosh dhimbjen e shpinës dhe në 85% të të gjitha rasteve nuk diagnostikohet siç duhet, as me rezonancë magnetike. Ka disa lloje të dhimbjes së shpinës, dhimbja akute që zgjat rreth 4 javë dhe dhimbja kronike, që zgjat më gjatë dhe duhet ta trajtoni në kohë.

Më poshtë keni disa udhëzine shumë të vlefshme që lehtësojnë dhimbjet e shpinës:Blini një dyshek të ri, sepse kjo mund të jetë një nga arsyet e dhimbjes së shpinës.Bëni ecje ose vrap, sepse ju ndihmojnë së tepërmi.Nëse vuani nga dhimbja e shpinës, nuk rekomandohet të flini me bark.Shmangni ngritjen e gjërave të rënda, sepse mund të dëmtojë nyjet ose shpinën dhe të shkaktojë dëmtime.

Dhimbja e qafës lidhet me ndonjë lëndim ose me shqetësime të shpatullave, që mund të jetë si rezultat i nyjeve të paqëndrueshme. Tendosja e muskujve është një tjetër faktor që shkakton dhimbje qafe.

Po ashtu, mënyra se si flini ndikon së tepërmi.
Eliminojini dhimbjet e qafës vetëm duke ndjekur këto rregulla:Masazhoni qafën në mënyrë që të relaksoni muskujt.

Bëni ushtrime të rregullta dhe shtrini muskujt e qafës për t’u çlodhur.Ulni nivelin e stresit, sepse mund të çojë në shumë probleme shëndetësore, përpiquni të gjeni një mënyrë për t’u çlodhur dhe për të qetësuar trupin tuaj me joga ose meditim.Ndryshoni jastëkun dhe pozitën që flini.

@Fluidi

Provo po ashtu

anemia

Cilat janë simptomat e anemisë ?

Anemia është një sëmundje që ka 400 tipe të anemisë. Simptomat e kësaj sëmundje janë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.