Ballina / PSIKOLOGJI / Si ta gjeni punën që i përgjigjet stilit tuaj të jetesës
puna, karakteri
Ilustrim

Si ta gjeni punën që i përgjigjet stilit tuaj të jetesës

Mund të jetë e vështirë të gjeni një punë që iu përshtatet stilit tuaj të jetesës. Një nga kriteret që iu shqetëson kur shkoni për të kërkuar punë është pagesa.

Ndonjëherë duhet të shikoni një punë që iu përshtatet pasi duhet t’i kushtoni rëndësi dhe interesave të tjera si shëndeti juaj, marrëdhëniet dhe qëllimet tuaja personale.Ja disa këshilla si ta arrini këtë:

1.Zbuloni se çfarë doni jashtë jetës suaj
Fillimisht duhet të shikoni se çfarë është e rëndësishme në jetën tuaj. Doni të kaloni kohë të gjatë me miqtë? Doni të bëni më shumë stërvitje, palestër? Apo doni të keni më shumë të ardhura?
Përgjigjuni këtyre pyetjeve përpara se të shikoni për një pozicion pune. Këto mund t’iu orientojnë drejt një pune tjetër.

2.Analizoni se çfarë është më e rëndësishme
Çfarë ka më shumë rëndësi për ju? Filloni me atë që është më e rëndësishme për ju aktualisht në karrierën tuaj.

3.Mos kërkoni punën që ëndërroni, por punën ideale
Puna ideale është një punë që përputhet me interesat individuale. Ndaj gjeni një punë që iu  përshtatet me prioritetet,interesat tuaja.

4.Zbuloni se çfarë iu bën të pakënaqur në karrierë
Përpara se të gjeni një punë më të mirë,shikoni se çfarë iu bën të pakënaqur në pozicionin aktual. Listimi i pakënaqësive iu bën të kuptoni se çfarë kërkoni dhe cilat janë karakteristikat  e punës që doni të keni.

5.Kuptoni personalitetin tuaj
Nëse ju punoni më mirë vetëm sesa në grup,ose ju jeni tipi i personit që nuk i pëlqen udhëtimet e punës,duhet të kërkoni për një punë që i përshtatet personalitetit tuaj.

 

Provo po ashtu

Provojeni: Përsosja në bazë të autosugjestionit optimist

Dhjetë këshilla të psikologut të famshëm, të cilat do t’ua do t’ua ndryshojnë jetën Provoni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.