fbpx
femijet

Si mund të dalloni depresionin tek fëmijët

Organizata Ndërkombëtare “Young Minds”, e cila merret me shëndetin mendor të fëmijëve, ka thënë se 1 në 10 fëmijë të moshës 5 – 16 vjeç vuan nga ndonjë çrregullim i shëndetit mendor, si stresi, depresioni, ankthi dhe shqetësimi.

Fëmijët njësoj sikur të rriturit përjetojnë stres, ankth apo depresion, ndërsa burimi i këtyre çrregullimeve mund të jetë divorci i prindërve, bullizmi, shpërngulja në një qytet tjetër, presioni nga shokët e shoqet dhe të tjera.

Është e rëndësishme që prindërit ta kuptojë kur fëmija i tyre ka probleme të tilla dhe ti adresojnë në një mjek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.