Ballina / Galeria / Si ishte jeta në alpet e Zvicrës 100 vite më parë (Fotot)
In Fabric

Si ishte jeta në alpet e Zvicrës 100 vite më parë (Fotot)

Kur mendojmë për alpet zvicerane, i imagjinojmë plot me skiatorë me kostume shumëngjyrëshe, teleferikë dhe turistë duke ngrënë çokollatë pas një dite të lodhshme duke u marrë me sport.

Por, në fillim të shekullit XX, nuk ka qenë aspak kështu. Malet kanë qenë shumë pak të eksploruara nga njerëzit, siç shihet nga fotot e mëposhtme, që janë bërë rreth 100 vite më parë.

Këto foto bardhë e zi janë ngjyrosur artificialisht, nëpërmjet një procesi të shpikur në vitin 1880 nga Hans Jakob Schmid.

Check Also

Aeroporti më i mirë në botë, me ujëvarë brenda (foto)

Për vitin e pestë me radhë aeroporti i Singaporit “Changi International” është shpallur si më …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *