Ballina / Reçeta / Si duhet zier makaronat

Si duhet zier makaronat

Sa duket një mënyrë e thjeshtë, aq është edhe stresuese ndonjëherë. Për zierjen e makaronave, të gjithë dimë të njëjtën metodë: t’i fusim në në ujë të nxehtë. Por sapo fillojnë të ziejnë, kërkojnë sërish vëmendje, sepse shkuma e tyre mund të derdhet nga tenxherja nëse nuk i kontrollon. Ka një mënyrë për ta shmangur këtë? Sigurisht, dhe është mjaft e thjeshtë.

Nëse je duke bërë diçka tjetër ndërsa makaronat vlojnë e nuk mundesh t’i kontrollosh, atëherë vendos mbi tenxhere një lugë druri (si në foto). Druri do ta ndalojë shkumën të dalë nga tenxherja duke i lënë makaronat të ziejnë ngadalë dhe pa u derdhur. Kaq është! Provoje!

Check Also

floil, fluid

Floil bën çudira në kuzhinë!

Thonë se dashuria më e sinqertë është dashuria ndaj ushqimit, e nëse këtë thënie e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *