Si duhet ta pastroj dhe ruaj maskën e fytyrës?

Maska për fytyrë e mbajtur gjatë pandemisë së koronavirusit të njohur si COVID -19  duhet të lahen rregullisht.

Kështu rekomandon  Qendra e ShBA-ve për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC).

Ekspertët e shëndetit publik rekomandojnë që të bartet maska nga pëlhura ose pambuku, pra maska të tilla si bluza apo shalle. Kjo si sugjerojnë në Qendrën për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve preferohet të shndërrohet në rregull sa herë që njerëzit nuk mund ta ruajnë sa duhet distancën  shoqërore nga të tjerët.

Mbulesa duhet të lahet çdo ditë pas përdorimit, thotë Penni Watts, një profesor ndihmës në Universitetin e Alabama në Shkollën e Infermierisë së Birminghamit.

Është më mirë të pastroni maskën tuaj në një makinë larëse ose me sapun dhe ujë të nxehtë. Maska duhet të thahet plotësisht.

Watts këshillon që maska e tillë të ruhet në një qese letre të re për ta mbajtur atë të sigurt dhe të mbrojtur nga mikrobet.

CDC u ka kërkuar njerëzve që të përdorin mbulesa të pastra për tu siguruar se do të mbesin mjaft maska kirurgjike dhe N95 për punonjësit e mjekësisë. /infoGlobi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!