Ballina / Galeria / Si do të transformohen kryeqendrat botërore

Si do të transformohen kryeqendrat botërore

Bota është duke u urbanizuar shumë shpejt dhe Kombet e Bashkuara parashikojnë se numri i njerëzve që banojnë në qytet, pritet të dyfishohet në vitin 2050.

Për të akomoduar popullsinë në rritje, qytete si Parisi, New Yourk, Tokyo, etj., janë duke ndërtuar gjithmonë e më shumë ambiente banimi, shkolla, metro dhe parqe, si pjesë e një plani afatgjatë rizhvillimi.

Disa prej qyteteve kanë filluar tashmë me zbatimin e planeve për transformimin e tyre, ndërsa të tjerë pritet të nisin së shpejti.

Këto projekte miliarda dollarëshe, pritet të përfundojnë nga viti 2030 e në vijim dhe do të rrisin kapacitetet strehuese të kryeqendrave botërore.


 

@Fluidi

Provo po ashtu

geo magazine shqiperia

“Geo magazine” (1988): Shqipëria, vendi më i çuditshëm i Evropës

Në periudhën time universitare në Francë, një koleg student, nga që e dinte se jam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.