genjeshtaret

Shumica e njerëzve gënjejnë

Një anketë e publikuar në revistën “Human Communication Research” dhe e kryer nga specialistët Rony Halevy dhe Bruno Verschuere të Universitetit të Amsterdamit thuhet se Gënjeshtrat janë një sjellje e zakonshme dhe e përdorur nga më shumë se një në dy persona në jetën e përditshme.

Sipas studimit të tyre “Ata që i thonë përbëjnë 59 për qind të personave, 5 për qind prej të cilëve janë gënjeshtarë të pandreqshëm, që vetëm thonë 40 për qind të të gjitha gënjeshtrave të thëna në 24 orë”.

Personat që nuk gënjejnë kurrë janë 41 për qind e të intervistuarve. Anketa ka përfshirë 527 persona të cilët janë pyetur se sa gënjeshtra kishin thënë në 24 orët e fundit./infoGLOBI/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.