Ballina / BOTA / Shumë i pasur për të qenë ministër
François de Rugy

Shumë i pasur për të qenë ministër

U akuzua se bënte jetë luksi, dorëhiqet numri 2 i qeverisë franceze

Numri dy i qeverisë franceze, François de Rugy, i bllokuar në një seri akuzash në lidhje me modelin e jetesës shumë të shtrenjtë, njoftoi sot dorëheqjen e tij nga Ministria e Ekologjisë, një prej prioriteteve kryesore të presidentit, Emmanuel Macron.

Kjo dorëheqje i hap rrugën një periudhe boshllëku në këtë Ministri, 11 muaj pas dorëheqjes së paraardhësit të tij mediatik dhe popullor, Nicolas Hulot, i cili ishte larguar duke kritikuar mosveprimin e qeverisë në këtë sektor.

Në moshën 45-vjeçare, Rugy, ish-anëtar i partisë ekologjike që bëri aleancë me presidentin, Macron, ishte në prag të largimit prej disa ditësh pas publikimeve në seri nga faqja informative në internet “Mediapart”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!