fbpx

Shtoni paratë tuaja duke ndjekur këto rregulla Feng Shui

Feng Shui, arti i lashtë kineze i cili siguron qarkullim të mirë të energjisë pozitive në hapësirën tonë, i jep zgjidhje të problemeve të thjeshta dhe të përditshme.

Ekonomia është një fushë që i shqetëson shumë njerëzit. Kohët janë të vështira dhe shtrenjtësia, humbjet dhe borxhet ngarkojnë buxhetin personal ose familjar. Të ballafaquar me këtë fenomen, i cili është veçanërisht intensiv kohët e fundit, Feng Shui jep këshilla të vlefshme.

Aplikimi i këshillave të Feng Shui nuk të sjell papritur lekë. Feng Shui ndihmon në formimin e një hapësire me energji pozitive që do të inkurajojë fitimet. Në përgjithësi, pastrimi i rregullt i shtëpisë, duke hequr rrëmujën, por edhe sende të padobishme dhe duke shtuar simbolet Feng Shui do të aktivizojë hapësirën dhe do të tërheqë veprimin e dëshiruar.

Pjesa e shtëpisë tuaj apo zyra që lidhet me prosperitetin ekonomik është nga ana juglindore. Për të gjetur vendin ju duhet një hartë Bagua.”Bagua” do të thotë “tetë zona”. Kjo hartë përmban tetë zona secila prej të cilave simbolizon një fushë të jetës sonë.Duke ndryshuar një nga këto fusha, energjia e hapësirës ndryshon dhe zona e jetës tonë ndryshon.

Për të gjetur këto zona ju nevojitet plani shtëpisë tuaj. Gjeni vendndodhjen e tetë pikave të horizontit dhe japin rëndësi të veçantë anës juglindore. Në anën juglindore të shtëpisë, elementi mbizotërues i natyrës është druri. Pra, duhet ta forconi këtë element dhe të shmangni elementet e errëta, të tilla si metali dhe zjarrit (në ciklin shkatërrues të pesë elementeve, metali pret drurin dhe zjarri e djeg).

Për të përforcuar elementin e drurit mund të vendosni bimë të gjelbëra dhe të theksoni ngjyrat e drurit, të tilla si jeshile dhe kafe. Gjithashtu, duhet të ekzistojë dhe elementi i ujit, duke qënë se në cikli kreativ të pesë elementeve, ujit ushqen drurin.

Ngjyrë e po aq e mirë është dhe blu-ja, por dhe çdo gjë që ka lidhje me ujin, të tilla si një tavolinë me një element të fortë të ujit, por edhe një strukturë e vogël dekorative me ujë të rrjedhshëm.

Simbolet e dobishmeSimbolet e dobishme të bollëkut dhe të pasurisë, sipas Feng Shui janë monedhat kineze, bretkosa me trekëmbë, anijet mundësisht prej druri. Gjithashtu edhe kristalet janë të dobishme. Vendosini ato në një kavanoz ose i varni. Një përforcues i veçantë është edhe akuariumi, katror ose drejtkëndor.

Mos harroni se efekti i tij është pozitiv vetëm nëse kujdeseni për të dhe e mbani të pastër. Vajrat esenciale me limon konsiderohen veçanërisht përforcuese për prosperitet dhe njëkohësisht të stimulojë besimin. Kujdesuni veçanërisht ta ajrosni mirë ambjentin, të ketë mjaftueshëm oksigjen. Nëse ndodh që në anën juglindore të shtëpisë është banjo, kjo nuk është e mirë për financat tuaja.

Megjithatë, një mënyrë për t’u marrë me të është shtimi i ngjyrës së drurit në këtë hapësirë. Ju gjithashtu mund të varni tuba bambu ose të vendosni një tas me kristale të vegjël.

Kujdesuni për ndriçimin e banjës. Duhet të jetë intensive. Gjithashtu mos harroni të ulni kapakun e tualetit pas çdo përdorimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.