Ballina / KURIOZITETE / Shtëpi për pak më shumë sesa një dollar
Ollolai të rajonit malor Barbagia

Shtëpi për pak më shumë sesa një dollar

A e keni ëndërruar ndonjëherë një shtëpi në një fshat të bukur italian? Epo lajmi që prisnit erdhi.

Në Ollolai të rajonit malor Barbagia të Sardenjës mund ta blesh një të tillë për pak më shumë sesa një dollar.

Ky çmim i çmendur, megjithatë e ka një arsye. Me qindra shtëpi po shiten atje për këtë shumë simbolike, sepse janë të braktisura.

Bukuria e zonës është e madhe, ama banesat e ndërtuara me gurë, që janë nxjerrë në shitje, e kanë një problem. Ato janë në gjendje jo të mirë e duhen meremetuar brenda 3 viteve.

Riparimi do të kushtonte ndoshta 25 mijë dollarë. Planet për të injektuar frymë të re në venat e këtij komuniteti i detyrohen frikës se, Ollolai mund të kthehet në një qytezë fantazmë.

Në gjysmën e shekullit të kaluar, popullsia e tij u tkurr nga 2.250 në 1.300 banorë dhe numri i foshnjeve që lindin përvit është tejet i vogël.

Disa mënyra tradicionale të jetës, megjithatë vazhdojnë të mbijetojnë. Barinjtë vendas nuk kanë hequr dorë nga prodhimi i djathit të deles, “Casu Fiore Sardo”, për të cilin është e njohur e gjithë zona, ndërsa artizanët thurin ende shporta mjaft të bukura.

 

@Fluidi

Provo po ashtu

liqeni tasmani

Liqeni që zhduket e shfaqet pareshtur

Liqeni i njohur si “Desappearing Tarn” ka emocionuar udhëtarët dhe fotografët në Tasmani pasi u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.