Ballina / Kulturë / Shqipëria e vitit 1914, albumi i rrallë gjerman (Foto)

Shqipëria e vitit 1914, albumi i rrallë gjerman (Foto)

Këto foto tregojnë disa peisazhe të Shqipërisë rreth viteve 1914-1918, shumë vende të cilat sot nuk ekzistojnë.

Koleksioni i rrallë i fotove me ngjyra përfshin qytete të ndryshme të Shqipërisë si Shkodra, Tirana, Vlora, Durrësi, Kruja, etj.

Studiuesi Robert Elsie ka publikuar një album fotografish të Shqipërisë së viteve 1914-1918 dhe e veçanta është se ato janë përpunuar duke u sjellë me ngjyra, duke u bërë si kartolina në ato vite.

Ky koleksion kartolinash të hershme të Shqipërisë, sigurisht jo i plotë, vjen nga vitet 1914-1918. “I jemi mirënjohës mikut të vjetër të Shqipërisë, z. Johen Blanken nga Hamburgu për dhënien në dispozicion të këtij koleksioni,” shkruan Elsie.

Image result for Shqipëria e vitit 1914, albumi i rrallë gjerman (Foto)

Image result for Shqipëria e vitit 1914, albumi i rrallë gjerman (Foto)

Image result for Shqipëria e vitit 1914, albumi i rrallë gjerman (Foto)

 

Shqipëria e vitit 1914, albumi i rrallë gjerman (Foto)

Provo po ashtu

Netanjahu

Facebook pezullon faqen e Netanjahut, shkak gjuha e urrejtjes

Facebook-u njoftoi se ka pezulluar faqen e kryeministrit izraelit Benjamin Netanjahu për shkak të shkeljes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.