Ballina / Shkencë / Shpjegime shtesë për zhdukjen e dinozaurëve
dinozaurët shpjegime shtesë

Shpjegime shtesë për zhdukjen e dinozaurëve

Teoritë pë zhdukjen e dinozaurëve janë të shumta. Tani dolën në sipërfaqe edhe shpjegime shtesë të teorisë që po qarkullon tash e sa vite.

Teoria se dinozaurët u zhdukën miliona vite më parë pasi një asteroid gjigand goditi tokën ka ngritur gjithnjë pyetjen se si u zhdukën dinozaurët, të cilët nuk u prekën nga vala goditëse, speciet të cilat jetonin nën tokë apo në det, të cilat i kanë shpëtuar fuqisë vrastare që krijoi përplasja e asteroidit në tokë !

Sipas një grupi shkencëtarësh, asteoridi ka rënë mbi Meksikën e sotme duke sjellë një sërë tërmetesh, tsuname dhe aktivizimin e një sërë vullkanesh. Zjarret e shkaktuara krijuan një sasi jashtëzakonisht të lartë të blozës në ajër, duke errësuar Tokën.

E sipas tyre, kjo blozë mund të ketë qëndruar në atmosferë për afro 2 vite, duke sjellë kështu uljen e ndjeshme të temperaturave, e për rrjedhojë edhe zhdukjen e 3/4 të specieve në rruzullin tokësor, kryesisht dinozaurët.

@Fluidi

Provo po ashtu

zona e erret ne oqean

‘Zona e errësirës’ nën oqean

“Zona e errësirës” e oqeanit të mistershëm, e zbuluar 300 metra nën sipërfaqen e ujit, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.