Ballina / Kulturë / Shpella e Mermerit 600 vjeçare në Kosovë, që u zbulua nga një mësues
shpella e mermerit

Shpella e Mermerit 600 vjeçare në Kosovë, që u zbulua nga një mësues

Fshati Mushtisht është fshat që shtrihet afro 10 km në juglindje të Suharekës dhe shtrihet rrëzë malit të Sharrit në një luginë.

E në bjeshkët e këtij fshati është e fshehur një shpellë e cila daton që 600 vite. Kjo shpellë ishte e fshehur për banorët e Mushtishtit që disa vite, mirëpo 8 vite më parë ajo u zbulua nga një mësues që quhet Demush Tahiri.

Shpella është e llojit të mermerit dhe në të ka shenja që tregojnë se aty ka pasur jetë më parë, madje aty shihet edhe një improvizim i shputës së ariut.

Për këtë shpellë nuk është hulumtuar më tuje, vetëm kanë dalë imazhe pas zbulimit dhe tani kjo shpellë e mermerit ka nisur të vizitohet nga qytetarë të shumtë dhe grupe alpiniste.

Provo po ashtu

athine koka parahistorike

Athinë, zbulohet një kokë parahistorike

Një kokë guri prehistorike është gjetur në tempullin e Athinës në parkun arkeologjik në Paestum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.