Shkon në 50 numri i viktimave, ndërpriten zyrtarisht operacionet e kërkim shpëtimit

Ministria e Mbrojtjes konfirmon se zyrtarisht ka përfunduar operacioni i kërkim-shpëtimit në zonat e Durrësit dhe në Thumanë.

Zyrtarisht raportohet se në tre ditë kërkimesh nga rrënojat janë nxjerrë 50 viktima, 47 persona janë nxjerrë nga rrënojat, 1 humbi jetën si pasojë e aksidentit pas dëmtimit nga tërmeti, 1 u hodh nga lartësia për shkak të panikut, 1 tjetër persona pësoi infrakt pas goditjeve.

Në këtë operacion kanë marrë pjesë rreth 250 efektivë nga Shqipëria, Kosova, Italia, Greqia, mali i Zi, Serbia, Kroacia, Franca, Turqia, Zvicra, Rumania, Maqedonia e Veriut, BE, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe efektivë të tjerë të specializuar në kërkimet e shpëtimit.

Ministria e Mbrojtjes shton se po kryhen saktësimet e fundit të gjeneraliteteve të viktimave, përmes familjarëve të tyre, për të dalë në në listë përfundimtare emërore.

Pas kërkimeve të fundit të kryera në “Mira Mare” nuk është gjendur asnjë trup. Pas kërkim-shpëtimit në terren, ekspertë shqiptar e vendas kanë nisur punën për verifikimet e dëmeve në terren.

Ministria e Mbrojtjes konfirmon se zyrtarisht ka përfunduar operacioni i kërkim-shpëtimit në zonat e Durrësit dhe në Thumanë.

Zyrtarisht raportohet se në tre ditë kërkimesh nga rrënojat janë nxjerrë 50 viktima, 47 persona janë nxjerrë nga rrënojat, 1 humbi jetën si pasojë e aksidentit pas dëmtimit nga tërmeti, 1 u hodh nga lartësia për shkak të panikut, 1 tjetër persona pësoi pas goditjeve.

Në këtë operacion kanë marrë pjesë rreth 250 efektivë nga Shqipëria, Kosova, Italia, Greqia, mali i Zi, Serbia, Kroacia, Franca, Turqia, Zvicra, Rumania, Maqedonia e Veriut, BE, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe efektivë të tjerë të specializuar në kërkimet e shpëtimit.

Ministria e Mbrojtjes shton se po kryhen saktësimet e fundit të gjeneraliteteve të viktimave, përmes familjarëve të tyre, për të dalë në në listë përfundimtare emërore.

Pas kërkimeve të fundit të kryera në “Mira Mare” nuk është gjendur asnjë trup. Pas kërkim-shpëtimit në terren, ekspertë shqiptar e vendas kanë nisur punën për verifikimet e dëmeve në terren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.