Shkencëtarët të habitur: Truri komunikon me wi-fi

Ekspertët nga Ohajo kanë zbuluar një formë misterioze, deri më tash të panjohur të komunikimit i cili zhvillohet në tri, i cili ka habitur komunitetin shkencor.

Përkundër zbulimeve të mëdha shkecore, truri edhe më tej është nëj mister i madh, ndërsa tash shkencëtarët nga Universiteti i Klivlendit kanë zbuluar një mekanizëm të ri të komunikimit në tru.

Ekipi ka botuar artikullin më të ri për, siç e kanë quajtur, komunikimin ‘pa tela’, i cili mund të ‘kërcejë’ nëpër pjesë të ndryshme të trurit.

“Deri sa flemë, korteksi e hipotalamusi në tru dërgojnë ‘valë’ misterioze neuronike. Tash e një kohë të gjatë dimë për këto valë, por askush nuk e di saktë funksionin e gtyre dhe askish nuk ka besuar se ato mund të shumëzohen spontanisht”, thotë eksperti nga Universiteti në Ohajo, Dominique Durand.

Ekipi ia ka dalë të simulojë komunikimin nëpërmjet një pjese krejtësisht të prerë të indit truror, deri sa pjesë e ndara kanë mbetur në afër të drejtpërdrejtë.

“Kjo për ne dhe çdo shkencëtar me të cilin kemi folur deri më tash, ka qenë moment i fuqishëm”, kanë thënë shkencëtarët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!