Ballina / Shkencë / Shkencëtarët, bananet janë në prag të zhdukjes
bananet

Shkencëtarët, bananet janë në prag të zhdukjes

Shkencëtarët kanë paralajmëruar se bananet mund të zhduken.

Kjo pasi një sëmundje vdekjeprurëse tropikale po përfshihet në gjithë botën, duke shkaktuar zhdukjen e tyre.

E njohur si infeksioni i këpurdhave është përhapur tashmë në të gjithë Azinë, Afrikën, Lindjen e Mesme, Australinë dhe Amerikën Qendrore, shkruan Daily Mail.

Nëse infeksioni arrin në Amerikën e Jugut, hulumtuesit paralajmërojnë se bananja që konsumohet në mbarë botën mund të përballet me zhdukjen.

Trajtimi kimik ka rezultuar i paefektshëm në ndalimin e përhapjes së sëmundjes.

Rreth pesë miliardë banane Cavendish hahen çdo vit vetëm në Mbretërinë e Bashkuar.

Biologët e bimëve po nxitojnë për të krijuar një hibrid të dy llojeve të bananës me shpresën për të krijuar një tendosje rezistente ndaj infeksionit.

Banana Cavendish është aktualisht prodhimi kryesor tregtar në botë. Fillimisht u rrit në vëllime të mëdha nga lagja Peak.

@Fluidi

Provo po ashtu

atmosfera e tokës po rrjedh në hapësirë

Atmosfera e tokës po rrjedh në hapësirë

Atmosfera e Tokës po rrjedh ngadalë në hapësirë, duke humbur materialin e gaztë me një …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.