Shkencë

A ka shtazë homoseksuale?

Gjatë stinës së dimrit shimpanzot japoneze ‘macaques’ janë në garë jo vetëm për meshkujt e llojit të vetë po edhe për shimpanzet femra. Shkencëtarët që kanë studiuar jetën e këtyre shtazëve pohojnë se sjelljet homoseksuale nuk janë të rralla tek shimpanzet femra , specie kjo që jeton në Japoni. ‘Tek …

Lexo më shumë

U gjet ujë në Mars?

U gjet ujë në Mars

Ndonëse Marsi është tepër i ftohtë që në te të ketë ujë të rrjedhshëm, kripërat në truallin e tij e zbresin pikën e shkrirjes, dhe mundësojnë krijimin e sipërfaqes së hollë të ujit. Këtë zbulim, të botuar sot në revistën shkencore Nature, e konfirmon teoria se shiritat e errët, të …

Lexo më shumë