Ballina / Shkencë (page 88)

Shkencë

Zbulohet zemra e lashtë

Zbulohet zemra e lashtë

Shkencëtarët pohojnë se kanë zbuluar fosilin (mbetjen) më të vjetër të zemrës. Fjala është për zemrën e një krijese të ngjashme më gaforret por me atë dallim se kjo krijesë ka jetuar para 520 milionë vjetësh. Fosili , si është përshkruar në revistën prestigjioze shkencore Nature Communications , ka sistemin …

Lexo më shumë

“Zona të vdekura” në Atlantik

“Zona të vdekura” në Atlantik

Shtresa të ujit të detit me mungesë të madhe oksigjeni, të cilat shtrihen edhe deri në 160 kilometra, dhe nuk mund të mbështesin asnjë formë jete, janë gjetur në oqeanin Atlantik, kanë treguar hulumtimet më të reja shkencore. Hulumtuesi nga GEOMAR Helmohltz, qendra për hulumtime oqeanike në Kiel të Gjermanisë …

Lexo më shumë

Ka "zona të vdekura" në Atlantik

Shtresa të ujit të detit me mungesë të madhe oksigjeni, të cilat shtrihen edhe deri në 160 kilometra, dhe nuk mund të mbështesin ansjë formë jete, janë gjetur në oqeanin Atlantik, kanë treguar hulumtimet më të reja shkencore. Hulumtuesi nga GEOMAR Helmohltz, qendra për hulumtime oqeanike në Kiel të Gjermanisë …

Lexo më shumë