Shkencë

Çka i vrau zogjtë e San Franciskos

Mbi 100 lloje të zogjëve dhe specieve tjera kanë ngrodhur si pasojë e ambientit të ndotur në San Francisko në Kaliforni. Më 20 janar ujërat oqeanike kishin nxjerr në breg ‘viktimat’ me shenja të dukshme të substancave ndotëse në to. Ekipet shpëtimtare janë ende duke analizuar substancën, e cila po …

Lexo më shumë

Uji në Mars shfaqet natën

Deri më tash shkencëtarët kanë besuar se kushtet në Planetin e kuq janë tepër të ftohta që uji fare të mund të ekzistojë, ndonëse sipas hulumtimeve kanë zbuluar se vende me akull në Mars. Mirëpo, sipas informatave të fundit, të cilat i ka dërguar roveri i NASA-s Curiosity, uji në …

Lexo më shumë

Virusët zbulohen edhe ndryshe

Çdo virus mund të zbulohet duke analizuar një pikë gjaku. Jessica Berman e Zërit të Amerikës njofton mbi një analizë të re që u tregon mjekëve historinë e infeksioneve virale në të kaluarën, që mund të sjellin sëmundje më serioze në të ardhmen. Analiza e re e gjakut, e quajtur …

Lexo më shumë