Shkencë

Homoseksual lind apo bëhesh?

gay, shkenca,Science,adn

Sipas shkencëtarëve nuk ekziston vetëm një gjen që lejon parashikimin e sjelljes seksuale, por mijëra variante që kontribuojnë në mënyrë të kufizuar kundrejt ndikimit të ambientit dhe kulturës Homoseksualiteti lind nga një kombinim faktorësh gjenetikë dhe ambientalë. Ky është përfundimi i një studimi të shumëdebatuar, i kryer mbi një milionë …

Lexo më shumë

Kjo specie është e përjetshme

specie e perjetshme

Nëse deri më sot keni qenë të sigurtë që gjithçka e gjallë është e përkohshme, e keni gabim. Ekziston një specie që jeton përjetësisht. La ‘turritopsis dohrnii’, një specie e vogël e kandilit të detit të Mesdheut, është i njohur si “kandili i pavdekshëm”. Falë aftësisë, kjo krijesë e vogël …

Lexo më shumë

Më i vjetër se Lucy: Zbulohet fytyra e paraardhësit tonë të para 3.8 milionë vitesh

Fytyra jashtëzakonisht e plotë, që i përket një paraardhësi të hershëm njerëzor që jetoi 3.8 milionë vjet më parë, është zbuluar në Etiopi. Paraardhësi i përket specieve njerëzore Australopithecus anamensis dhe ngjason me majmunin. Shkencëtarët e kanë quajtur një ikonë të evolucionit njerëzor. Kafka pritet të hedhë dritë mbi historinë …

Lexo më shumë

Regjistrohen zëra misteriozë në kozmos: Përplasje yjesh apo porosi nga një civilizim i largët?

Astronomët kohët e fundit kanë regjistruar një numër sinjalesh misterioze që vijnë nga galaktika jonë, shkruan Metro e Britanisë. Ata thuhet se kanë regjistruar tetë sinjale të shkurtra zanore me gjatësi prej një milisekondi. Zërat janë incizuar nga teleskopi kanadez CHIME në British Columbia. Ekspertët nuk kanë arritur ende të …

Lexo më shumë