fbpx

Shkencë

Prova të reja për ekzistimin e një planeti tjetër në sistemin tonë diellor

Në publikimin e Astronomëve të Institutit të Teknologjisë në Kaliforni të botuar në Astronomical Journal, e kanë përshkruar planetin rreth pesë deri në 10 herë më i madh sa Toka. Por, astronomët Michael Brown dhe Konstantin Batygin, nuk e kanë vërejtur planetin direkt. Dy kontinente janë në kërkim të objektit, që është …

Lexo më shumë

Si jetojnë ujqit

Ujqit jetojnë në grupe familjesh që quhen Kope. Kopeja zakonisht përbëhet nga ujku dhe ujkonja dhe nga të vegjëlit e tyre. Zakonisht ujkonja i lind 4 deri 6 të vegjël. Të vegjëlit në lindje quhen shokë të lindjes. Shtëpia e tyre e parë zakonisht është një shpellë, e cila nund …

Lexo më shumë

Si mund të evoluojë njeriu

Që prej neandërtalit njerëzimi ka evoluuar duke mbërritur në formën dhe tiparet që kemi sot dhe nëse nëse teoritë e shkencëtarëve mbi evoluimin i marrim të mirëqëna, atëherë tri janë ndryshimet që na presin. Bëhet fjalë për ndryshime fizike për t’iu përshtatur mjedisit të ri, siç mund të jetë Toka …

Lexo më shumë

Çka po e rrezikon botën

Shkencëtari, William Cogan, së bashku me disa të tjerë, në vitin 2013 ishin në Groenlande. Që nga ai vit e deri sot, ata masin rregullisht shkrirjen e akullit në ishullin verior. Sipas tyre, rezultatet janë të frikshme pasi shkrirja e akujve po ndodh me shpejtësi të madhe. “Niveli i detit …

Lexo më shumë