Ballina / Shkencë (page 78)

Shkencë

Shkrirja e akullnajave në Peru

Akullnajat e Perusë po shkrihen, duke rrezikuar furnizimin me ujë të shkretëtirave bregdetare, ku jetojnë 70 përqind e qytetarëve të saj. Shkrirja e tyre po kërcënon edhe sigurinë hidroenergjetike dhe ushqimore të vendit. Një grup studiuesish nga Universiteti Shtetëror i Ohajos, që nga mesi i viteve 1970, ka mbledhur të …

Lexo më shumë

Fusha magnetike e Tokës

Shumica prej nesh tepër rrallë mund të mendojnë për fushën manjetike të Tokës. Ndoshta mund ta dimë që ajo i udhëheq zogjtë në shtegëtimin e tyre, si dhe se drejton busullat drejt veriut, por nuk e vlerësojmë si një ndër aspektet kyçe që bëjnë të mundur jetën në Tokë. Gjithashtu, …

Lexo më shumë

NASA: Zbuluam 'Tokën 2'

NASA konfirmon se misioni i teleskopit Kepler ka zbuluar një planet shumë të ngjashëm me Tokën , që plotëson të gjitha kushtet për të qenë i banueshëm. Sipas shkencëtarëve të NASA-s, ai përmban ujë, ndonëse më pak se planeti ynë, por mjaftueshëm që aty të ketë jetë gjatë 500 milionë …

Lexo më shumë