Shkencë

Udhëtimi i së ardhmes!

Një grup shkencëtarësh të Institutit të Teknologjisë në Masachusets të SHBA kanë zbuluar dizenjimin e një mjeti që do të udhëtojë në tuba pa ajër. ‘Hyperloop’ është një sistem konceptual transporti ku me anë të të cilit pasagjerët mund të transportohen me anë të një mjeti në formë anije në …

Lexo më shumë

Toka e përbërë nga dy planete

Shkencëtarët kanë zbuluar se sipas një studimi, një planet tjetër me emrin “Theia”, me madhësi mes planetit Tokë dhe Mars, është përplasur me planetin Tokë rreth 4.5 miliardë vjet më parë, kur planeti ynë ishte vetëm 100 milionë vjeç. Kjo përplasje krijoi një planet të vetëm tokën, dhe pjesa e …

Lexo më shumë