fbpx

Shkencë

Dëshmi se gjenetika është e fuqishme

Në 11 shembuj të cilët po ua paraqesim, anëtarët e familjes janë aq të ngjashëm, sa shumëkush mendon se është fjala për të njëjtit njerëz. I kanë karahasuar fotografitë dhe kanë mbetur të shtangur. Një djalosh është i njëjti stërgjysh… Nganjëherë anëtarët e familjes ajën aq të ngjashëm, sa shumëkush …

Lexo më shumë

NASA fotografon kanal në Mars

Tregimi për një gurë të çuditshëm, i cili ishte fotografuar nga anija kozmike e NASA-s, kishte bërë bujë të madhe nëpër mediat e ndryshme duke ngjallur spekulime nga më të ndryshmet, të cilat supozonin që guri ishte shfaqur si pasojë e aktiviteteve sizmike apo intervenimeve të jashtëtokësorëve. Tani një mister …

Lexo më shumë

Energjia diellore në Mesdhe

Mesdheu është njohur gjithmonë për motin me diell, por në këtë rajon centralet me energji diellore kanë qenë operacione të shkallës së vogël. Tashmë, falë teknologjisë së re dy vende bregdetare, Maroku dhe Izraeli po përqafojnë energjinë diellore në shkallë të gjerë. Ekipet e ndërtimit në shkretëtirën Negev të Izraelit …

Lexo më shumë