Ballina / Shkencë (page 7)

Shkencë

Flutura mbretëreshë

Flutura mbretëreshë

Flutura (Danaus plexippus) e quajtur flutura mbretëreshë është më e njohura e familjes së Danaideve. Por ka arsye për t’u shqetësuar për të. Ajo ka nisur të zhduket. Sidomos në kontinentin amerikan ku numri i këtyre fluturave është zvogëluar në përmasa dramatike. Kështu të paktën pohojnë në WWF (World Wildlife …

Lexo më shumë

Shkencëtarët, bananet janë në prag të zhdukjes

bananet

Shkencëtarët kanë paralajmëruar se bananet mund të zhduken. Kjo pasi një sëmundje vdekjeprurëse tropikale po përfshihet në gjithë botën, duke shkaktuar zhdukjen e tyre. E njohur si infeksioni i këpurdhave është përhapur tashmë në të gjithë Azinë, Afrikën, Lindjen e Mesme, Australinë dhe Amerikën Qendrore, shkruan Daily Mail. Nëse infeksioni …

Lexo më shumë