Shkencë

Si duken hutinët pa pendla?

Çfarë është mundësi që të keni menduar se si duket hutini pa pupla? Sigurisht kurrfare. Një twiteriste amerikane mu për këtë ka pyetur në internet dhe interneti i është përgjigjur, transmeton IFLScience. Dana Schwartz duke se është tepër kureshtare, por edhe trime meqë në kërkuesin e Google-it i ka shkruar …

Lexo më shumë

SpaceX fluturon sërish

space, hapesira

Kompania amerikane e fluturimeve hapësinore, SpaceX iu rikthye misioneve për në orbitë duke hedhur me sukses nga brigjet e Kalifornisë raketën e saj Falcon 9. Ky ishte misioni i parë i kompanisë së Elon Musk, që prej incidentit të shtatorit të kaluar, kur një raketë e ngjashme, me mision hedhjen …

Lexo më shumë

Ylli që kërcënon sistemin tonë

ylli

Ka disa vite që astronomët kanë zbuluar se ylli i quajtur Gliese 710 është në një trajektore përplasesë me sistemin tonë diellor, ndërsa së fundmi kanë përllogaritur kohën e saktë, sipas tyre, se kur do të ndodhë kjo përplasje. Në revistën “Astronomy & Astrophysics” u publikua studimi i fundit nga …

Lexo më shumë