Shkencë

Oksitocina dhe besnikëria

Çfarë ndodh kur një burrë e gjen “të duhurën”? Truri i tij shpëlahet nga oksitocina. Hormoni dhe substanca kimike në tru, e njohur gjerësisht për rolin që luan në dashuri dhe për ndihmën që jep në lidhjen e të porsalindurit me nënën, është gjithashtu përgjegjëse për faktin se i bën …

Lexo më shumë

Shkenca pas orientimeve seksuale

Njerëzit që janë të tërhequr nga njerëz të tjerë të gjinisë së njejtë e formojnë orientimin e tyre para se të lindin. Kjo nuk është një zgjidhje. Dhe provat shkencore e demonstrojnë se as prindërit e tyre nuk janë përgjegjës për këtë gjë. Hulumtime që vërtetojnë se ka prova biologjike …

Lexo më shumë

A e zbuloi shkenca çelësin e rinisë

rinia

Shkencëtarët në SHBA pohojnë ta kenë zbuluar një përbërës natyral që gjendet në avokado, brokoli dhe kastravec i cili ka efekte të jashtëzakonshme të antiplakjes te minjtë – por që mund të funksionojë edhe te njerëzit. Hulumtuesit kanë treguar se kur i kanë dhënë mjekëve përbërësin e quajtur NMN, ata …

Lexo më shumë

Të panjohurat e mendjes

njeriu, intelektuale

Shumica e gjërave që nuk kuptojmë nga qenia jonë njerëzore është në kokën tonë. Trurin është një organ i pashpjegueshëm, siç janë pyetjet e vërteta të jetës dhe vdekjes, vetëdijes, gjumit dhe shumë më tepër. 1 – Ndërgjegjja Kur zgjohemi në mëngjes e dimë që dielli ngjitet, dëgjoni zogjtë që …

Lexo më shumë