Shkencë

Toka ka një kontinent të ri?

Toka ka një kontinent të ri? Të paktën këtë propozim kanë bërë një grup prej 11 gjeologëve, të cilët kanë propozuar që rajoni i Oqeanit Paqësor që gjendet në lindje të Australisë mes Zelandës së Re dhe Kaledonia e Re, të konsiderohet kontinent. Madje ata kanë shkuar edhe më tej …

Lexo më shumë

Zgjidhet misteri i Energjisë së Errët

Shkencëtarët janë afër zbulimit të një prej mistereve më të mëdha të universit. Një eksperiment i ri, që përdor valët gravitacionale, në një valëzim hapësirë-kohë, tenton të zbulojë pse universi po zgjerohet kaq shpejt dhe papritur. Në vitet ’90 astronomët zbuluar se galaksitë si Rruga jonë e Qumështit, po fluturonin …

Lexo më shumë