Ballina / Shkencë (page 50)

Shkencë

Apokalipsi ka ndodhur

11 mijë vite para Erës Sonë një rrebesh kometash goditën Tokën dhe e shkatërruan atë, duke modifikuar edhe vetë aksin e rrotullimit të planetit tonë. 11 mijë vite para Erës Sonë një rrebesh kometash goditën Tokën dhe e shkatërruan atë, duke modifikuar edhe vetë aksin e rrotullimit të planetit tonë. …

Lexo më shumë

Pamjet e NASA, çahet akulli gjigand

Një masë gjigande akulli është duke u shkëputur në veriperëndim të Groenlandës dhe pamjet vijnë nga NASA. Gjatë një misioni, studiuesit kanë fotografuar një çarje të re pranë qëndrës së shelfit të akullnajës Petermann. Në fotot e studiuara, ndarja e re duket relativisht shumë afër një shkëputjeje të madhe që …

Lexo më shumë

Pse disa njerëz pinë duhan gjithë jetën, por mushkëritë i kanë të shëndetshme

​Shkencëtarët në Britani duket se kanë shpjeguar arsyen se përse disa njerëz kanë mushkëri të shëndetshme, pavarësisht se kanë një jetë që tymosin duhan. Analizat mbi 50 mijë njerëz kanë treguar se bëhet fjalë për një mutacion në ADN-në e disa njerëzve, që përmirëson funksionimin e mushkërinjve dhe maskon impaktin …

Lexo më shumë