Ballina / Shkencë (page 5)

Shkencë

Më i vjetër se Lucy: Zbulohet fytyra e paraardhësit tonë të para 3.8 milionë vitesh

Fytyra jashtëzakonisht e plotë, që i përket një paraardhësi të hershëm njerëzor që jetoi 3.8 milionë vjet më parë, është zbuluar në Etiopi. Paraardhësi i përket specieve njerëzore Australopithecus anamensis dhe ngjason me majmunin. Shkencëtarët e kanë quajtur një ikonë të evolucionit njerëzor. Kafka pritet të hedhë dritë mbi historinë …

Lexo më shumë

Regjistrohen zëra misteriozë në kozmos: Përplasje yjesh apo porosi nga një civilizim i largët?

Astronomët kohët e fundit kanë regjistruar një numër sinjalesh misterioze që vijnë nga galaktika jonë, shkruan Metro e Britanisë. Ata thuhet se kanë regjistruar tetë sinjale të shkurtra zanore me gjatësi prej një milisekondi. Zërat janë incizuar nga teleskopi kanadez CHIME në British Columbia. Ekspertët nuk kanë arritur ende të …

Lexo më shumë